Een leeg en mindful hoofd.....

........hoe het is om te ontspannen. Even nergens aan te denken en na een tijdje te beseffen dat je geen piekergedachten hebt gehad of dat er een paar uur voorbij zijn dat je niet constant AAN  staat.

Herken jij dat ook?

 

Ik nl. ook. Natuurlijk weet ik als docent als geen ander hoe drukker je het hebt, hoe meer tijd je moet nemen voor ontspanning.

Een tijd terug had ik er zelf een mooie Canva foto van gemaakt.

   

 

 

De spreuk is absoluut waar! We kennen allemaal wel onze schommelingen met hormonen, minder zonlicht in de winter en eventueel nog andere klachten of allergieën bijvoorbeeld. 

Dat maakt  functioneren zoals je wilt op drukke dagen soms best even pittig.

Zelf ben ik weer heel blij met de zon. Ik ben sowieso graag buiten maar met een zonnetje is dat toch een andere beleving voor mij.

Mijn gewrichten en botten hebben er baat bij en mijn energielevel reageert erop. 

Het gekke is, hoewel je 's winters meer tijd lijkt te hebben om allerlei klussen in huis aan te pakken omdat de dagen kouder en natter zijn heb ik er 's zomers meer zin in. 

Ik sta vroeger op, de dag lijkt langer omdat ik 's avonds meer energie heb en makkelijk om 22.00 u nog zin heb om een strandwandeling te gaan maken.

 

 

Mijn hoofd is in de lente en zomer veel rustiger, vrijer, meer mindful en ik neem ook sneller de tijd voor dingen die mij ontspannen, zoals wandelen, fotograferen, vogels spotten en lezen.

Hoe is dat voor jou?

 

Vandaag had ik maar 2 taken op mijn to do list voor mijn werk. Meestal start ik met mijn werk en ontspan daarna. Nu had ik zin in andere volgorde. Eerst lekker doen waar ik zin in had:

- ontbijten in de tuin

- vogelsspotten in de tuin

- podcast luisteren in de zon

- fotograferen in de tuin

- lunchen in de tuin

De hele ochtend heb ik geen seconde aan iets anders gedacht dan dat wat ik aan het doen was. Zo in het NU, zo bezig met het luisteren naar de vogelgeluiden en spelen met het licht, ISO en stand van mijn camera.    

Ik word er blij van.

 

 

Hier onder twee foto's van mijn mooie  Magnolia boom.  Het vogeltje kijkt me zo leuk aan. 

 

 

Deze foto vind ik zelf het mooist. Macrofotografie, ik houd er van.

 

Wat maakt jouw hoofd lekker leeg en mindful?

 

Zet jouw reactie onder dit blog op social media.

 

 

 

 

 

  

Wil je ook super mindful leren wandelen?

Bestel dan nu de Podwalk training voor de komende lente-en zomermaanden.