Shiatsu Massage

Wat is nu precies Shiatsu Massage?

 

Leuk om te vertellen is dat je bij deze vorm van massage eens niet op een massagetafel ligt maar op de grond.

Zodoende kan de masseur doeltreffender druk uitoefenen op de speciale drukpunten.

Druk wordt gegeven door de handen,duimen en vingers op de zogeheten Shiatsu Points, meridiaan- en acupunctuurpunten.

Het zorgt ervoor dat de energie die door de meridiaanbanen beweegt, wordt geharmoniseerd.

 

 

 

Tijdens Shiatsu (shi = vinger, atsu = druk) werkt de masseur niet met spierkracht maar oefent hij druk uit via het eigen lichaamsgewicht. 

De klassieke vorm van Shiatsu heeft de volgende karakteristieken:

  • Massage wordt gedaan met de blote handen (geen apparaten, ellebogen, knieën, of voeten)
  • Er wordt alleen druk uitgeoefend aan het oppervlak van het lichaam (sommige nieuwere stijlen gebruiken ook wrijvingen en het uitrekken van de armen en benen)
  • Men blijft geheel gekleed (in nieuwere stijlen alleen als dat gewenst is).

 

Ook ligt de nadruk bij de masseur zelf om meer in zijn kern te komen en anderen aan te raken vanuit het eigen centrum. De kern van de mens is zijn diepste ervaringsniveau en is existentieel van aard. Dit is het ervaringsniveau van het hart. Het centrum van de mens wordt in Japan Hara genoemd. Het is het gevoelscentrum van de mens dat in staat is zowel impulsen van buitenaf als ook signalen van het hart waar te nemen. Hiermee worden niet de bedachte emoties bedoeld die zich als reacties op impulsen voordoen. Hara is tevens het centrum voor gewaarzijn van lichaamssensaties. Aanwezig zijn in Hara betekent bewust zijn van lichaamssensaties en aanwezig zijn in het Nu. Vanuit Hara werken betekent het hele lichaam als eenheid ervaren en gebruiken.

Bron: wikipedia

 

Ervaringen van deelnemers

Cisca: Mijn eerste Shiatsu massage was een prettige en rustgevende ervaring en kwam precies op het juiste moment. Ik voelde me al een tijdje onrustig en hoog in mijn energie.

De masseur is aardig en zijn energie is prettig. Hij bracht me op een rustige manier weer terug in mijn lijf. De druktechnieken die hij gebruikte hadden een dempend effect op mij en het leek alsof het mij op een lagere frequentie bracht. Ik had ook de laatste tijd wat kramp in mijn kuiten. Dit heb ik niet meer gehad na de massage.

De volgende afspraak staat gepland en ik kijk er zeer naar uit.

 

Martha:Shiatsu wordt gegeven door Robin,de man van Karin.

 

Ik heb het al ervaren. Wat een heerlijk, ontspannen gevoel. De massage wordt heel kundig en warm gegeven. Na de behandeling wil je dat gevoel zolang mogelijk vasthouden.