Waarom is het zo belangrijk om goed te ademen?

Herken je dat?

Zodra je zenuwachtig wordt, begint je hart sneller te kloppen en begin je sneller te ademen. Je adem komt niet verder dan je borst en je hebt eigenlijk geen idee hoe je tot een buikademhaling moet komen.

Dan zijn de ademlessen wat voor jou!

Maar wat gebeurt er in zo'n les? En wat zijn de voordelen van een goede ademhaling?

De voordelen kunnen we al snel op een rijtje zetten.Die zijn namelijk erg waardevol en liggen aan de basis van ontspanning.

 

Een goede ademhaling zorgt ervoor dat: 

- spanning in de spieren en kaken wordt losgelaten

- de bloeddruk omlaag gaat

- het spijsverteringssysteem wordt bevorderd

- het immuunsysteem verbeterd wordt

- concentratie en focus verbeteren

 

- en de toevoer van zuurstof naar de organen beter is

 

De meeste mensen zijn zich niet bewust van hun adem omdat het iets is wat vanzelf gaat. Toch is het een heel belangrijk onderdeel van je bestaan.

 

Veel mensen ademen zelfs niet goed. Zij ademen in en trekken ook hun buik in,terwijl bij een goede ademhaling de buik bij een inademing juist naar buiten komt. Probeer maar eens, hoe zit dat bij jou?

 

Veel spanningsklachten zie je terug in de ademhaling. 

De ademhaling is hoog in de borst en vaak ook kort en snel.

Een diepe en langzame ademhaling bevordert het parasympathische zenuwstelsel. Dit staat in verband met herstellen, ontspannen en kalmeren.

 

Tijdens de Ademlessen ga je onder begeleiding aan de slag met ademhalingsoefeningen die heel praktisch inzetbaar zijn. Omdat de docente je via haar stem begeleidt door de oefening heen, is de kans erg groot dat de ademoefeningen direct effect hebben. Je hoeft het nl. niet zelf of alleen te doen.

De oefeningen worden meestal liggend en soms ook zittend uitgevoerd. Het is dus voor iedereen die kan zitten en/of liggen, haalbaar om te doen. 

De ervaring van de meeste deelnemers is dat zij zich ten eerste enorm bewust worden van de adem en dan goed ademen een rust teweeg brengt die lang niet gevoeld is.

De les duurt een uur en in dat uur ben je compleet gefocust op jezelf, je adem en op het nu. Geen afleidingen en prikkels. Een uur bewuste tijd voor jouzelf, tijd die je verdient!

Tijd die je nodig hebt om binnen de snelle maatschappij te kunnen functioneren als ouder, als man/vrouw, als werknemer, als vriend(in), als zzp-er, als schoonzoon/dochter, als tante/oom, als buurman/vrouw enz.

Tijd die belangrijk is om te investeren in gezondheid en ontspanning.

Tijd om daar NU  aandacht aan te schenken en jezelf dit te gunnen. Ook jij hebt pauze nodig om alles te kunnen runnen.

 

We horen vaak dat deelnemers heerlijk slapen na de ademles. Dat is vaak het eerste wat opgemerkt wordt. Alleen dat al is FAN-TAS-TISCH na een eerste les.

Een goede nachtrust is nl het begin van fijn opstaan met energie.

 

Nieuwsgierig?

Kom een maand de ademlessen proberen voor 45 euro i.p.v. 52 euro. Dan kun je na 4 lessen goed merken wat het voor je doet.

Neem even contact op i.v.m. de aanmeldingen die al binnen zijn.

Info@yoga-mudra.nl of via het contactformulier op deze site.

 

~ Karin ~ 

 

.