Nieuw Yoga Nidra in Spijkenisse

Yoga Nidra wordt ook wel slaap-yoga of slaap van de yogi genoemd.

 

Yoga Nidra is enorm in opkomst. Het is een vorm van yoga die je in een diepe staat van zijn kan brengen. Een vorm van meditatie en ontspanning. Deze vorm is voor iedereen toegankelijk, iedereen kan het.

Het is dan ook geen actieve vorm van yoga maar iets wat je onder begeleiding gewoon kunt ondergaan. Het is ook geen moeilijke techniek die je je eigen moet maken.

 

Hoe kan het zo simpel zijn en toch zo effectief zal je denken?

 

Door de diepe ontspanning ontstaan er in je lichaam theta- en deltahersengolven en kun je een trance staat bereiken. De staat die tussen waken en slapen in zit. Maar het is alles behalve slapen. In deze staat worden ervaringen en herinneringen verwerkt en neemt de spierspanning en stress in het lichaam af en zullen de bloeddruk en de hartslag dalen

Via Yoga Nidra bereik je een diepe, droomloze slaap met een spoor van bewustzijn en verbinding met je omgeving.

 

Wat doet de docent tijdens Yoga Nidra?

De docent laat je eerst ontspannen waarna, afhankelijk van de stijl van Yoga Nidra, je contact maakt met je sankalpa, wat intentie of hartewens betekent.

Daarna word je door een rotatie door het lichaam begeleidt wat ervoor zorgt dat je diep ontspant en mogelijk een staat van trance bereikt. 

Het thema van de Nidra kan verschillen en gekozen worden gebaseerd op de behoefte of klachten van de deelnemer. 

Je kunt hierbij denken aan Nidra's voor het stimuleren van creativiteit, loslaten van trauma, slapeloosheid, depressie of diepe ontspanning. Het thema loopt als een rode draad door de Nidra en komt na de lichaamsrotatie aan bod in visualisaties en het introduceren van tegenstellingen: zoals warm en koud of licht en zwaar, gespannen en ontspannen.

Hierdoor wordt het rationele brein nog meer buiten spel gezet, verdiept de trance en worden de tegenstellingen samen gebracht wat de neurologische paden in de hersenen kan veranderen. Vervolgens brengt de docent je terug naar je ademhaling, je sankalpa en langzaam terug naar een wakkere staat waarna de Yoga Nidra wordt afgerond.

 

Interesse?

Neem even contact op via info@yoga-mudra.nl en like de facebookpagina van Yoga-Mudra

www.facebook.com/kinderyogaspijkenisse   

 

Bron: Holistik/ Suze Retera