Mindful Wandelen

Eerst in het kort: wat is Mindfulness? 

Mindfulness is bewuste aandacht. Bewuste aandacht zorgt ervoor dat je in het hier en nu bent. En waar kun je je aandacht nu fijner en mooier trainen dan in de natuur.

De natuur zorgt al dat je in het nu bent: de ruisende wind, zingende vogels, knisperende blaadjes en vaak ook het rustgevende uitzicht. Je kunt dit alles vanzelf in je opnemen als je tijd en zin hebt om te wandelen.

En dat is wat we gaan doen! 

Mindful wandelen in de natuur.

 

Door het Mindful wandelen richt je je aandacht op wat zich nu aandient. Je aandacht is dus weg van stress, piekergedachten of pijn uit het verleden.

Doordat we ook aan de slag gaan met bewustzijnsoefeningen, kun je nog gerichter in het heden aanwezig zijn.

Vaak is het zo dat je dan al direct meer ontspanning en rust ervaart.

En dat is waar we met z'n allen zo naar op zoek zijn!

 

Marielle: Heerlijk om in de natuur te wandelen en heel bewust met al je zintuigen te genieten! Door de oefeningen word je nog meer bewust van al het moois om je heen. 

 

Martha: De eerste mindful wandeling was een wandeling met veel 'activiteiten', zoals het doen van yoga oefeningen, opdrachten om de natuur te ontdekken, mindful in de natuur, op blote voeten lopen en voelen, maar ook onderlinge contacten leggen. Dit allemaal goed begeleid door Karin. Zij is ook de organisator van deze wandelingen.

Voor herhaling vatbaar.

 

Dus...trek je : "stoute schoenen" aan en ga mee wandelen.

~ Karin ~

 

Lees de praktische informatie bij: Aanbod Yoga Volwassenen en bestel de leskaart in de webshop.