Wat zijn jouw voordelen bij Yoga Nidra?

 

Vaak wordt me gevraagd wat de voordelen van Yoga Nidra zijn omdat men zich niet kan voorstellen dat ze ooit die diepe rust en ontspanning zullen ervaren. En rust en ontspanning zijn absoluut niet de enige twee voordelen van Yoga Nidra.

 Yoga Nidra is een diepe ontspanningstechniek die talloze voordelen biedt voor zowel het lichaam als de geest.

Hier volgen de 8 belangrijkste voordelen van Yoga Nidra:

  1. Diepe ontspanning: Yoga Nidra helpt je om op een diep niveau te ontspannen. Het activeert het parasympathische zenuwstelsel, wat resulteert in een staat van diepe rust en ontspanning. Dit kan helpen om stress en spanning in het lichaam te verminderen.

  2. Vermindert stress en angst: Door regelmatig Yoga Nidra te beoefenen, kun je je stressniveaus verlagen en angst verminderen. Het helpt je om los te laten van jouw zorgen en om je geest te kalmeren, waardoor je een gevoel van innerlijke vrede en kalmte ervaart.

  3. Verbetert slaapkwaliteit: Yoga Nidra kan helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren. De diepe ontspanningstechnieken bevorderen een goede nachtrust, verminderen slapeloosheid en kunnen zelfs helpen bij het overwinnen van slaapstoornissen.

  4. Bevordert emotioneel welzijn: Yoga Nidra kan helpen bij het reguleren van emoties en het bevorderen van een positieve gemoedstoestand. Door diepe ontspanning en het loslaten van spanning en stress, kun je je emotioneel evenwichtiger voelen.

  5. Verbetert de concentratie en focus: Regelmatige beoefening van Yoga Nidra kan de concentratie en focus verbeteren. Het helpt je om je geest te kalmeren en te trainen, zodat je je beter kunt concentreren op taken en je productiviteit kunt verhogen.

  6. Versterkt het zenuwstelsel: Yoga Nidra kan het zenuwstelsel versterken en revitaliseren. Het helpt bij het herstellen van de balans in het lichaam en het versterken van de veerkracht tegen stress.

  7. Verbetert creativiteit: Door regelmatig Yoga Nidra te beoefenen, kun je je creativiteit stimuleren. Het brengt je in contact met je innerlijke zelf en kan nieuwe inzichten en ideeën naar voren brengen.

  8. Ondersteunt persoonlijke groei: Yoga Nidra kan een krachtig instrument zijn voor persoonlijke groei en zelfontwikkeling. Het helpt je om je bewustzijn te vergroten, blokkades op te lossen en jezelf beter te leren kennen.

Deze voordelen maken Yoga Nidra een waardevolle techniek voor je als je op zoek bent naar ontspanning, emotioneel welzijn, verbeterde slaap, focus en persoonlijke groei. Het kan worden beoefend door mensen van alle leeftijden en conditieniveaus, en het enige wat je nodig hebt is een rustige plek om te liggen en de rest doe ik.

 

Lees verder onder de foto.

 

Vanaf september gaat de maandelijkse Yoga Nidra & Klank Cursus weer van start. Daarbij gaan we ook aan de slag met de adem, hartcoherentie en meditatie.

Een maandelijks moment waarop jij gaat ervaren hoe je je parasympatisch systeem tot rust brengt en welke veranderingen je gaat opmerken door de continuïteit van deze cursus.

Zelfontwikkeling kan niet makkelijker met deze mooie techniek!

In mijn Zalig Zen App vind je vanaf half juni ook twee fijne Yoga Nidra Meditaties zodat je kan kennismaken met de techniek en met mijn stem.

Je kunt de Zalig Zen App al voor €8,99 een hele maand uitproberen en voor €27,99 voor een heel jaar. 

Te vinden in de App-en Play Store.

Deel dit artikel